София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП обвини ГЕРБ, че дават пари само на свои кметове

Кирил Добрев: ДПС е финансовият партньор на ГЕРБ

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Пореден скандал между БСП и ГЕРБ  изпраща 2018-та. Дни преди празничните фойерверки, с които целият свят ще посрещне новата 2019-та година,  от "Позитано 20" гръмнаха с  ново обвинение срещу управляващите.
На извънреден брифинг левият политик Кирил Добрев, придружен от червени общинари, заяви, че  управляващите раздават  парите за общините по непрозрачен начин, като системно облагодетелствани тези от ГЕРБ.
 
По думите на Добрев над половин милиард лева е раздал кабинета "Борисов 3"  от началото на мандата си досега на общините, като близо 400 милиона са отишли за кметове на ГЕРБ, а едва 10 милиона за тези на БСП.
 
Добрев стигна и по-далече, като заяви, че прегледа на извадката за получените пари от общините показва, че ощетени са и кметове от ГЕРБ, които вече не са приближени на централното ръководство. пари са получили и общини, които се разследват обясни още политикът.
 
Според Добрев, раздадените пари показват ясно и че ДПС се явява финансов партньор на ГЕРБ, тъй като от началото на управлението на "Борисов 3" техните общини са получили почти 100 милиона лева финансиране.
 
Заради всичко това червените представители в Управителния съвет на сдружението на общините( 5-ма от общо 23-ма), заплашиха, че ако не се въведе прозрачен механизъм за раздаване на средствата, те ще напуснат местата си в Управителния съвет.