София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП отново нищи темата за пътищата

Левицата коментира и темата Каракачанов

пропускане
5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Продължаваме да следим процесите и проблемите с магистрала Хемус и магистрала Струма. Преди известно време ви запознахме с нашите притеснения относно бъдещите намерения на правителството, предоставяйки 1 млрд. 350 милиона лв. на държавната фирма “Автомагистрали”. Това заявиха от БСП по време на пресконференция в централата на партията.

“Поставихме два въпроса на министъра на регионалното развитие Петя Аврамова в парламентарен контрол - каква е готовността на държавната фирма да реализира този мащабен за България проект и вторият въпрос - какви са сключените рамкови споразумения, колко са и с кои фирми.

След запитванията от страна на партията министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова е представила списък от фирми, които имат рамкови споразумения, но самите те не са предоставени.

Съмненията на БСП са, че парите минават през държавното дружество, за да може да се усвоят от други фирми, които се наемат като подизпълнители чрез рамкови договори. По този начин се избягва обявяването на обществени поръчки.

От БСП коментираха и темата за изявлението по Телевизия Евроком на Красимир Каракачанов, че че ако концепцията му с мерките за интеграция на циганите не бъде приета от парламента с подкрепата на управляващите, той е готов да подаде оставка и да мине в опозиция.

Георги Свиленски опроверга твърденията на ГЕРБ относно ЦИК, че изборите предстоят скоро и членовете на комисията не могат да бъдат заменени. "Искам да напомня, че съставът на този ЦИК беше назначен март 2014-а година, точно месец-два преди евроизборите и те се справиха много добре, мисля че нямаше никакви проблеми", добави още Свиленски.