София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

БСП подкрепи българските превозвачи в Страсбург

„Правителството мисли за партийните,а не за националните интереси“

5 годиниПолитика 11 Боряна Райчева

Депутатите от БСП Димитър Данчев и Манол Генов, както и евродепутатът Момчил Неков се включиха в протеста на превозвачите в Страсбург. Според Генов българското правителство е пропиляло шанса за постигане на компромис, който да работи в интерес на българите транспортни фирми. По неговите думи още от самото начало на разглеждането на пакет „Мобилност“ е трябвало да се търси подкрепата на останалите страни членки от Източна Европа и периферните държави.
Сега се радваме на малки процедурни победи и прехвърляме цялата отговорност на българските евродепутати. Доволни сме от факта, че председателя на ЕП г-н Таяни се е възползвал от правото си да върне трите пакета към транспортната комисия за ново разглеждане. Това обаче е резултат от усилията на нашите евродепутати, които всячески отстояваха националния интерес пред  председателя на ЕП и неговия кабинет. Не можем да приемем, че в самия край на този мандат на ЕП може да се вземе толкова важно решение за бъдещето на един от основните икономически сектори в ЕС, коментира от своя страна Димитър Данчев, който обвини правителството, че се е фокусирало върху партийните си интереси и е забравило националните.
Това правителство не трябва да взима решения относно пакета „Мобилност“, категоричен е Данчев.