София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП подкрепя модернизацията на армията

Запазва си обаче правото да промени мнението си

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

На провелия се по-рано днес Национален съвет на Българската социалистическа партия членовете й са взели решение да подкрепят правителственото намерение за модернизация на българската армия. Това стана ясно по време на провел се брифинг на част от ръководството на Столетницата.
 
Припомняме, че само преди дни народните представители на БСП изненадващо застанаха зад двата проекта за модернизация на Сухопътни войски и  Военновъздушните сили за които държавата ще отдели 3 милиарда лева от бюджета си. Това се случи, след като преди това от левицата бяха обявили, че ще гласуват против. Мотивите за промяната им те обясниха с възможността родни фирми да участват в проектите, като по този начин се стимулира индустрията ни. Въпреки това и днес  от червената партия си оставиха вратичка.
 
Единствената партия, която в петък  в пленарна зала гласува против идеята за модернизация беше „Воля“, от която се обявиха твърдо против даването на средства за превъоръжаване.