София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП поиска оставката на шефа на АПИ – Лазар Лазаров

Социалистите със сигнал до прокуратурата за неправилно разходени средства в агенцията

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Оставка на изпълнителния директор на Агенция „Пътна инфраструктура“ - Лазар Лазаров – затова настояват от БСП. Причината – неяснота по разходването на средства в пътната мрежа за ремонтни дейности.
От левицата заявиха, че ще внесат сигнал до прокуратурата с искане за проверка по изхарчените средства за обществени поръчки и фаворизирани фирми – изпълнители на проекти. По думи на Жельо Бойчев от Агенцията не са разбили обръчите от фирми, които са били във властта, а напротив – създали са си свои. Пример затова според тях е „Агромах' , която е спечелила обществени поръчки на стойност над 293 млн. лв. от 2014 г. до момента. Периодът съвпада с назначаването на Лазаров на поста – шеф на АПИ и Лиляна Павлова за министър на ресорното ведомство.

 

Павлова определи обвиненията в злоупотреби за неверни и допълни, че този опит да се опетни МРРБ е част от предизборната кампания на БСП. По нейни думи ремонтните дейности, в прозрачността на които се съмняват социалистите, са проверени от одитиращи институции. Ето защо Лиляна Павлова нарече обвиненията на БСП „грозна манипулация“.