София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП поставиха условие за връщане в Парламента

Искат отмяна да измененията в Изборния кодекс

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Българската социалистическа партия е готова да последва призива на президента Румен Радев и представителите й да се върнат в пленарна зала, но при определено условие. Това заявиха социалистите на нарочна пресконференция, провела се по-рано днес на "Позитано" 20. Те приветстваха и, наложеното от държавния глава вето върху неприемливите и за тях промени в Изборния кодекс.
 
Крум Зарков от БСП заяви още, че от провелата по-рано пресконференция на управляващата партия ставало ясно, че от ГЕРБ не са си взели поука от връщането на закона от държавния глава за прегласуване и това си личало от идеята им да гласуват за част от предложенията на президента и да отхвърлят други.
 
Зарков опроверга и думите на премиера Борисов за свързаност на преситената Радев с БСП, като посочи, че според него ясно личало, че държавният глава е силно свързан не с левицата, а с държавността и Конституцията, като това си личало от всекидневните му действия.