София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

БСП: С „Визия за България” даваме друг път за народа

Всеки ден на тази шайка на власт- носи тежки последици

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

„Визия за България“ не е готова предизборна програма или платформа, както се опитаха да я нарекат, а отворен документ”. Това каза секретарят на ПГ на „БСП за България” Филип Попов пред БНР. Той добави, че  визията е отворена, защото показва общата картина и чака мнението на хората, въпреки че за отделните региони в нея има доста конкретика. „Визия за България” е нашето послание и желание българският народ да тръгне по друг път. Очевидно е, че този път, по който вече 29 години върви България, не е правилен”, каза още Попов. Той коментира, че  няма български гражданин, който да не сподели мнението на левицата, че България не се развива така, както трябва.

Филип Попов добави, че правителството, начело с Бойко Борисов и ГЕРБ, управлява вече десета година, а левицата предлага нов, надпартиен разговор – за промяна на системата, развитие на регионите.

 „Не може да се живее с 200 лв. пенсия. Не може българите да нямат достъп до здравеопазване и образование. Не може майките на деца с увреждания да стоят на палатки, защото това правителство ги излъга за пореден път”, коментира още Филип Попов. Той каза, че е  трябвало пакетът от закони за интеграция на хората с увреждания да се приеме още през 2016. „Пари за интеграцията на хората с увреждания, образование, здравеопазване, икономика  има. Жалкото е, че голяма част от тях, 10 млрд. лв., всяка година се губят в паралелната държава, задкулисието и сивата икономика”, категоричен бе секретарят на ПГ на БСП.

Попов изтъкна, че управляващата коалиция е раздирана от вътрешни противоречия, базирани най-вече на желанието им- всеки да вземе колкото се може повече пари от държавата. „БСП не иска да е част от тази шайка, която се стреми единствено да вземе поредния си порцион от държавната власт. Ние предлагаме алтернатива на българския народ”, заяви той. „Управляващата шайка със своите икономически и властови лостове убиват всяка възможност на хората за нормален живот”, допълни Попов. Той припомни, че ако се обявиш против шайката, която управлява страната, ще бъдеш уволнен от работа, оплют и обруган по всевъзможни начини.  "Всеки един ден от оставането на тази шайка на власт носи тежки последици за всеки един български гражданин и развитието на България", заключи Филип Попов.