София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП се връща в парламента в четвъртък

От левицата искат оставката на финансовия министър

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

"Взе се решение от днес народните представители да влязат в парламентарните комисии и да се включат в работата на парламента и също така от утре парламентарната група на БСП да участва в заседанието на парламента". Това обяви Драгомир Стойнев на брифинг пред централата на партията.
БСП смята да търси отговорност за раздадените неправомерно партийни субсидии, каза Стойнев: „БСП смята да търси отговорност на министър Горанов за този акт, защото това е единствено по негова вина. Отговорност се търси като се оиска оставката на министъра за неправомерно изхарчени средства”.
Стойнев обяви, че БСП са готови да върнат допълнително получените пари от субсидиите. "Готови сме да върнем тези средства, но вината е изцяло на Министерство на финансите и на управляващите, защото този закон е по тяхно предложение гласуан. Законът е ясен и в държавният бюджет ясно е записано, че един глас се заплаща 11 лв", каза още той. На партиите са били изплатени по 13 лв. за глас на последните избори.