София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП: Ще се върнем в НС само ако изпълнят условията ни

Левицата иска машинно гласуване

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Корнелия Нинова определи решението на ГЕРБ днес като победа, но бе категорична, че БСП няма да се върнат в парламента, това тя съобщи на пресконференция в централата на левицата.

"Страх ги е от машините, защото разчитат на фалшифициране на протоколи на комисиите. На второ място трябва да се отмени решението на комисиите и трето - да се промени решението, че не може да обжалваме. Това е частична победа за БСП”, каза Нинова. И допълни, че левицата е поискала среща с всички европейски посланици, за да ги запознае със случващото се с изборното ни законодателство.

„Изчакваме Радев, за да видим дали ще наложи вето на някои от решенията. С всички сме готови да разговаряме, няма значение политическата принадлежност, защото тук става въпрос за кауза, която е над всяка партия - човек да може свободно да си изразява волята, хората да не ги е страх да имат свободно мислене”, заяви лидерът на социалистите.