София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП свиква пленум

На форума ще се разискват правилата за избор на нов председател

4 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Ръководството на Столетницата се събира днес на пленум в рамките, на който се очаква да бъдат обсъждани  правила за реда и условията за провеждането на пряк вътрешнопартиен избор на председател на БСП. 
 
Този избор се очаква да се случи преди  месец май, за когато е насрочен конгреса на социалистите. За първи път изборът ще е пряк, по приетите промени на вътрешния правилник на БСП, предложени от настоящия председател Корнелия Нинова преди две години.
 
Друга важна тема, която се очаква да бъде засегната по време на днешния пленум е гласуването “за” и “против” избора на Сотир Цацаров за председател на антикорупционната комисия. Припомняме, че 29 социалисти решиха да дадат гласа си в негова подкрепа, въпреки чи Нинова заяви от трибуната на НС, че не застават зад този избор.
 
На вниманието на Пленума ще бъде представена и информация за хода на отчетно-изборната кампания в Българската социалистическа партия.
 
Разисквания ще има вероятно и по заявените предложения на правителството за въвеждане на контрол над дейността на главния прокурор.