Гледай
на живо

БСП в парламента ако приемат ветото на Радев

Правната комисия обаче отхвърли несъгласието на президента

БСП в парламента ако приемат ветото на Радев БСП ще преразгледа решението се за напускане на парламента, ако управляващите приемат ветото на през... thumbnail text

БСП ще преразгледа решението се за напускане на парламента, ако управляващите приемат ветото на президента за Изборния кодекс. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите й подобно решение би означавало, че мнозинството е изпълнило исканията на социалистите. Днес указът на президента Румен Радев, с който той наложи вето и върна за ново обсъждане част от промените в Изборния кодекс, влезе за разглеждане в парламентарната Комисия по правни въпроси.

Относно посещението на руския премиер Медведев и актуалните въпроси Нинова коментира, че е добре, че премиерът Борисов е претърпял развитие по тези теми , че вече оценява АЕЦ „Белене“ като стратегически важен обект за България. Тя добави, че от спирането на "Южен поток" той стигна до необходимост от преминаване на трасето на "Турски поток" през България.

Относно "Газпром" и отказа да участва в Газов хъб Балкан Нинова коментира, че конкретни резултати за България и нашите енергийни и стратегически мерки.