София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП в парламента ако приемат ветото на Радев

Правната комисия обаче отхвърли несъгласието на президента

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

БСП ще преразгледа решението се за напускане на парламента, ако управляващите приемат ветото на президента за Изборния кодекс. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите й подобно решение би означавало, че мнозинството е изпълнило исканията на социалистите. Днес указът на президента Румен Радев, с който той наложи вето и върна за ново обсъждане част от промените в Изборния кодекс, влезе за разглеждане в парламентарната Комисия по правни въпроси.

Относно посещението на руския премиер Медведев и актуалните въпроси Нинова коментира, че е добре, че премиерът Борисов е претърпял развитие по тези теми , че вече оценява АЕЦ „Белене“ като стратегически важен обект за България. Тя добави, че от спирането на "Южен поток" той стигна до необходимост от преминаване на трасето на "Турски поток" през България.

Относно "Газпром" и отказа да участва в Газов хъб Балкан Нинова коментира, че конкретни резултати за България и нашите енергийни и стратегически мерки.