София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

БЪЧВАРОВА: ОЧАКВАМ ИЗВИНЕНИЕ ОТ СИДЕРОВ

„ИМА ДАННИ, ЧЕ Е ПОСЯГАЛ НА ПОЛИЦАЙ“

8 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

Недопустимо е депутат с имунитет да посяга на служител на МВР. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова пред БТВ, като допълни, че очаква извинение от Волен Сидеров за стореното.
По думи на Бъчварова има данни, че лидерът на „Атака“ е посягал над полицай. Затова свидетелстват четири писма от очевидци на мястото на екшъна от петък вечерта.
Министърът беше категорична, че всички, които са присъствали, дават различно описание на случилото се. По нейни думи служителите на реда са реагирали правилно според ситуацията и са предотвратили евентуално разрастване на скандала. Бъчварова заяви, че имунитетът на Сидеров е изиграл огромна роля в ограничените действия на полицията. Вътрешният министър заяви, че по скандала са били ангажирани няколко екипа на МВР, включително и тя самата. Десислав Чуколов се е обадил на Бъчварова по телефона в 1:30 вечерта, но разговор между двамата не е проведен, защото по думи на министъра „това не е правилния начин“. По нейни думи онова, което е трябвало да направи депутатът на „Атака“ е да подаде сигнала за контрабанда на униформените служители и да ги остави да си свършат работата по техния алгоритъм.
На въпрос дало действията на Сидеров са били умишлени, Бъчварова отговори, че от 2006 г. това са периодични прояви на политика, с които той и съпартийците му влизат в новините в продължение на дни.