София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бъчварова опроверга информациите за готвен терористичен акт в България

Нямало доказателства

7 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Министърката на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова заяви, че няма доказателства за подготвян терористичен акт в България. Самата министърка съобщи в понеделник, че е получен сигнал по дипломатически път от британските служби за подготвяна терористична атака.

Имаме информация, че в част от чуждите медии, се разпространява информация, че на територията на България може да се извърши атентат във връзка със събитията в Харманли, но няма доказателства, които потвърждават такава реална опасност”.

Информацията за подготвян терористичен акт в България се появи в британски медии. Според публикациите това щяло да е отмъщение за действията на българската държава по време на размириците в лагера в Харманли.

Бъчварова опроверга и информациите, че ще се строят седем нови лагера за бежанци. Според нея лагерите ще са три и ще са малки – за по 200-300 човека. Един от лагерите ще бъде изграден близо до Лесово в бивша гранична застава, а за другите все още се търси място.