София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бъдещи журналисти творят "Игри на щастието"

СУ удължава изпита им с 5 мин. заради сирените в 12:00 ч.

5 годиниОбразование 1 Боряна Райчева

Кандидати за  бъдещи студенти по журналистика в Софийския университет  пишат  днес по темата "Игри на щастието". Тя бе изтеглена в началото на кандидатстудентския изпит, на който се явяват 346 души.
 
За доказателство, че формулировките са различни, бяха изтеглени и две контролни теми: "Дом и свят" и "Шоуто трябва да продължи".
 
Заради днешния 2-ри юни и сирената за в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата на България, която ще прозвучи в 12:00 часа, тричасовият изпит ще бъде удължен с 5 минути.
 
Освен изпитът по журналистика, днес в най-старото учебно заведение у нас се провеждат и още два. Изпитът по немски език продължава 4 часа и се състои от: тест (А и Б), с който се проверяват лексическите и граматическите знания. Препитването по философия и социални науки също е  с продължителност от 4 часа и се състои от 3 части- философско есе, анализ на философски текст, и тест с 25 въпроса.
 
Изпитът по журналистика започна в 9 ч., останалите два са с начален час 14.