Гледай
на живо

"Бул инс" ще изплатят обезщетенията за Своге

Застрахователите промениха мнението си под обществен натиск

"Бул инс" ще изплатят обезщетенията за Своге Застрахователите от "Бул инс" ще изплатят обезщетение от 50 000 лева на роднините на жертвите от кат... thumbnail text
Застрахователите от "Бул инс" ще изплатят обезщетение от 50 000 лева на роднините на жертвите от катастрофата край Своге, случила се през лятото на 2018-та година. Това заявиха на брифинг от ръководството на компанията. 
 
Промяната на намеренията им се случва, след изключително силен обществен натиск, който по думите им е застарил авторитета на фирмата.
 
Припомняме, че вчера излезе информация, че трима от близките на две от жертвите на изключително тежкия пътен инцидент са получили нищожната сума от 10 лева. 
 
Застрахователите мотивираха действията си с това, че законът не изисквал отговорността им, тъй като в случая ставало дума за случаен превоз. 
 
Въпреки, че от компанията продължават да твърдят, че нормативната база в страната по никакъв начин не ги задължава да изплатят тези обезщетения, те обясниха, че ще го сторят заради натиска и водени от морални съображения.