София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

"Булгаргаз" обслужват чужди интереси

Това заяви лидерът на ПП АБВ Румен Петков

пропускане
4 годиниПолитика 19 Боряна Райчева

Председателят на АБВ Румен Петков обяви днес по време на пресконференция на партията, че ръководството на „Булгаргаз“ трябва да бъде отстранено час по-скоро. По думите му то обслужва корпоративни интереси за сметка на интереса на българските индустрия и бит.

Според Петков с това я е бил ударен имиджът на САЩ и това е било направено съвсем съзнателно от българското правителство. Той определи тези действия като "престъпление към българската икономика и бит, което става със съучастието на министър-председателя“.

Председателят на АБВ коментира бъдещото посещение на премиера Борисов в САЩ. По думите му то се дължи изцяло на двата милиарда, които „мощната“ българска икономика и бит предоставиха на САЩ за едни самолети, които някога и някъде ще получим. Той изрази и надежда на срещата Борисов-Тръмп българският премиер да защити българския интерес.