Гледай
на живо

Българи променят фасадите на сгради в Берлин

Ще ги преобразят с 3D мапинг продукции

Българи променят фасадите на сгради в Берлин Централната част на Берлин ще бъде преобразена със 150 3D pепродукции. Това ще се случи в дните межд... thumbnail text

Централната част на Берлин ще бъде преобразена със 150 3D pепродукции. Това ще се случи в дните между 4-15-ти октомври, по време на Фестивала на светлините. Три от най – емблематичните сгради ще бъдат преобразени от българи.

Бранденбургската врата ще се превърне в портал, свързващ световните култури чрез музика, изкуство, архитектура и природа от целия свят.

За участие в специална категория „Нека да създадем по-добро бъдеще“ са поканени 18 студиа от седем европейски държави, като сред финалистите се нарежда и MP-Studio, което ще представи Германия и България.

Финалистите ще представят творбите си върху 368-метровата телевизионна кула, която е и най-високата свободностояща структура в града.

Българите ще създатат продукция по случай седемдесетата годишнина от създаването на Израел.

Изложението на целия проект ще бъде върху 300-годишната фасада на най–важната съществуваща барокова сграда в Берлин.

Фестивалът е един от най–известните фестивали за светлинно шоу в света. Провежда се през октомври и за 14-та поредна година превръща улици, сгради, монументи и площади в огромна светлинна инсталация.