Гледай
на живо

Българи са засегнати от атаката срещу Facebook

Над 50 милиона акаунта по света бяха засегнати

Българи са засегнати от атаката срещу Facebook Българи са засегнати от хакерската атака срещу Facebook. Те са били изхвърлени от социалната мрежа и... thumbnail text

Българи са засегнати от хакерската атака срещу Facebook. Те са били изхвърлени от социалната мрежа и е трябвало отново да въведат данните си за влизане в нея. Причината е, че те са били онлайн, докато фейсбук е обновявал системите си за сигурност след атаката, при която профилите на 50 милиона потребители на социалната мрежа по света бяха хакнати.

Специалистите по киберсигурност съветват да прегледаме списъка с влизанията ни в социланата мрежа и ако забележим логване в устройството от необичайно място да подадем сигнал.

Припомняме ви, че социалната мрежа "Фейсбук" обяви пробив в сигурността. Атаката е могла да доведе до завземането на 50 милиона акаунта от хакери.

Aтаката позволява на хакерите да откраднат "жетони за достъп", еквивалентни на цифрови ключове. Те позволяват на хакерите да имат достъп до акаунтите ни. Проблемът е започнал през юли 2017 г. с новия код на услуга за публикуване на видео.

Компанията още не знае кой стои зад атаката и откъде идва тя. Оттам съобщават, че проблемът е решен и са информирани органите на реда.

Започва изясняване дали е злоупотребено със засегнатите профили и дали през тях е достигнато до каквато и да е информация за собствениците им.

Става въпрос за опцията, при която потребителят влиза в профила си, без да се налага всеки път да изписва име и парола. В тази опция се съдържат условията за започване на сесия, включително разпознаване на потребителя, на групите, в които членува и т.н.

От компанията съобщават, че ако установят още засегнати профили, веднага ще анулират достъпа им. Компанията е взела мерки и са постъпили така със засегнатите профили.