София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

“България е финансов донор на Евросъюза“

Такова становище изразиха представители на партия „Възраждане“

пропускане
5 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

България е финансов донор на Евросъюза и от страната ни се изнасят огромни ресурси. Това заявиха представители на Политическа партия „Възраждане“ във Велико Търново на открита среща, озаглавена „А сега накъде“ с Пламен Пасков, Иван Спирдонов и Светлозар Съев. Те дискутираха с аудиторията историята на Евросъюза и мястото на България в него.
 
От партия „Възраждане“ представиха основните пунктове, които трябва да предопределят технологията за спасението на България и излизането от катастрофалното положение. По думите на Пламен Пасков в България вече има достатъчно критична маса от хора, които  осъзнават последиците от Еврочленството на България.
 
“Предстои мощно нахлуване на консервативните, национално-патриотичните формации от 32 до 37, някои говорят за почти 40 %, тоест ако България успее да излъчи подобни единородни, единосъщностни представители, защитници точно на този национален интерес тя ще има отговори в този Европарламент и ще има на кого да разчита за провеждането на тези процеси тук.” обясни Пасков и допълни, че мястото на България е вън от Евросъюза във формата, в който в момента се управлява той.
 
 “Такъв формат на Евросъюза обезлюдява България, деиндустриализира България, прави България слаба, беззащитна във военно, в институционално, в правно във всяко друго отношение. Такъв формат в Евросъюза работи с двойни стандарти за България. България е задната от двете скорости за които те си признаха. Тоест такъв формат за България е откровено вреден и България е фактически, физически, финансов донор, България дава повече отколкото получава.” коментира още Пасков.
 
По думите му, форматът на Евросъюза е убийствено вреден за България и държавата ни бързо трябва да излезе от него. 
 
Според Светлозар Съев пък, България е ограбвана държава и десетки милиарди изтичат годишно.
 
“ От България се изнасят огромни финансови ресурси благодарение на валутния борд, огромни фин. Ресурси благодарение на това, че на портфейла на българина строят предимно чужди инвеститори.“ разказа Съев
 
Над 20 млрд. са спечелените от тях пари при условие, че бюджета на държавата е 38 млрд., което е повече от половината от бюджета на държавата, допълни Съев. Изнасянето на финансовите ресурси според него ще продължи докато управляващите го позволяват. Прогнозите - моделът започва да се разчупва и пример за това е Великобритания, казва Светлозар Съев. Идеята на срещите с хората е осъзнаването на проблема и враговете на България и борбата срещу тях.