София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

България е поставила дигитализацията високо в европейския дневен ред

Министър Павлова се срещна с представители на Google.org

6 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

"По време на своето председателство на Съвета на ЕС България постави високо в европейския дневен ред темата за дигитализацията, а тя е неизменна част от съвременния живот на всеки европейски гражданин". Това заяви министър Лиляна Павлова днес по време на среща с представителите на Google.org, които споделиха същата позиция.

При разговорите бе обсъдено досегашното сътрудничество и важната подкрепа на Google.org, която бе дадена чрез щедро дарение в размер на 300 000 щатски долара за дигитално образование у нас по проект с Министерството на образованието и науката. Представителите на екипа на Google.org заявиха, че ще продължат ползотворната си подкрепа за дигиталното образование у нас сред учители, ученици, а също и сред малкия и средния бизнес като първите резултати са изключително позитивни.

Министър Павлова запозна участниците в срещата с резултатите от Българското председателство и посочи: "Австрийското председателство ще продължи да работи по три от нашите 4 приоритета - това са именно дигитализацията, сигурност и миграция, и европейската перспектива и свързаност на Западните Балкани".

"Животът днес е немислим без дигиталните умения, без доброто електронно управление и електронните услуги, а електронната защита и сигурност на личните данни в интернет са голямото предизвикателство, с което трябва да се справим", каза още министър Павлова в края на срещата.