София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

България няма да се присъединява към Пакта за миграция на ООН

Това решиха на Коалиционен съвет

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Решението на Коалиционния съвет е да не се присъединим към Глобалния пакт за миграцията на ООН. Това съобщи на брифинг в Министерския съвет председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

,,Изразявам задоволство, че България няма да се присъедини към Глобалния пакт за миграция на ООН. Решението е добро, защото в противен случай това би застрашило националната ни сигурност'', заяви по темата зам.-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки.

Относно протестите в страната Цветанов посочи, че всеки протест е част от формулата на демокрацията. ,,Единственото ни изискване е да не бъдат нарушавани законовите разпоредби и правата на гражданите, защото в немалко от случаите вчера имаше провокация и се целяха сблъсъци'', коментира още той.

,,Цената на горивата не се формира от правителството или коалиционния съвет. Това са пазарни принципи'', завърши Цветанов.