София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

България с бронзов медал на европейското първенство

Българският отбор събра общо 170.300 точки

7 годиниСпортни 1 Боряна Райчева

България спечели бронзов медал в отборната надпревара на европейското първенство по художествена гимнастика в Будапеща.
След трудното начало, снощи момичетата ни играха с пълна сила и изпревариха отбора на Израел, който беше трети във временното класиране.

Невяна Владинова се класира за четирите финала на уредите. Шампионката на България показа много оригиналност, риск и изящество. Снощи тя получи втора по сила оценка на лента и трета на бухалки.
Катрин Тасева  получи трета по сила оценка на лента и ще играе на финала. Днес ще я видим и във финала на обръч. На топка и бухалки тя остана на крачка от финалите, като се класира девета на двата уреда. Ансамбълът ни при девойките игра много стабилно, с което допринесе за спечелването на бронзовите медали.

Българският отбор събра общо 170.300 точки от десетте изиграни съчетания на индивидуалните ни представителки и ансамбъла. Преди нас са отборите на Русия със сбор от 182.175 и Беларус - 171.450.
При жените индивидуално Невяна Владинова е с трети по сила резултат от четирите уреда, а Катрин Тасева е седма.