София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

"Фандъкова няма воля и е зависима от шефа си"

Това заяви водачът на листата на Демократична България Методи Лалов

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Бившият член на Висшия съдебен съвет и настоящ водач на листата на Демократична България в София Методи Лалов заяви в предаването „Делници“ по телевизия Евроком, че от партията му ще се борят за връщането на почтеността в управлението.

„Нашата общност – гражданите на София и България – декларира, че държавата се нуждае от почтено управление. Трябва да се прекрати работата с „наши“ и „ваши“ хора. Първата ни задача е това – честно, открито, отчетно управление на града. Какво пречеше на Йорданка Фандъкова да промени София за 10 години? Нищо, освен това, че няма воля и че е зависима от своя шеф – Бойко Борисов“, коментира бившият съдия.

Относно казуса с предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман Лалов коментира, че смисълът на наказанието е именно във възможността извършителят да се поправи и да бъде приобщен към обществото.

„Всеки гражданин, който е извършил престъпление, следва да му бъде дадена възможност да се поправи. Протестите срещу освобождаването на Полфрийман са политически обагрени. Това е пореден случай, който показва, че държавата ни е разграден двор“, подчерта бившият съдия.

Водачът на листата на Демократична България заяви още, че вярва в качествата на арх. Борислав Игнатов, защото по негови думи това е човек със знания, който не е компрометиран.

„Фандъкова и Манолова са представители на статуквото. Трябва ни човек като Игнатов. Нека опитаме нещо ново. Нека опитаме некомпрометирани хора. Нека се доверим на човек, който има и друга професия освен политиката“, допълни още Лалов.