Гледай
на живо

България се появи в таблицата за медалите в Рио

САЩ продължават да водят убедително

България се появи в таблицата за медалите в Рио България се появи в таблицата на класирането по медали на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. В 12-и... thumbnail text

България се появи в таблицата на класирането по медали на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. В 12-ия ден от състезанията Елица Янкова спечели бронзов медал в женската борба и така България зае 70-ото място в подреждането редом с Австрия, Доминиканската република, Естония, Финландия, Индия, Киргизстан, Мароко, Молдова, Португалия и Обединените арабски емирства, които също имат по едно бронзово отличие.

САЩ продължават да водят в класацията, като американските спортисти добавиха още 9 медала и с общо 93, от които 30 златни вървят изпреварващо спрямо графика отпреди 4 години, когато завършиха Олимпиадата със 104 медала.

Великобритания и Китай водят битка за второто място, засега удържано от британците с 19 титли и общо 50 медала. Китайците имат също 19 титли и един медал повече, но британците имат повече втори места – 19 срещу 15.

Русия има вече 12 златни медала, колкото и Германия, но руснаците са четвърти благодарение на повечето си сребърни медалисти.

Япония се придвижи на 6-ата позиция с 10 титли и общо 33 медала, следвана от Франция с 8 олимпийски шампиона и Италия и Холандия също с по 8. Австралия затваря челната десетка с общо 24 медала, от които 7 златни.

След 12-ия ден титли са спечелили представители на 53 страни и един независим участник, а медали имат спортисти от 76 държави.