София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Българите тръгват на път за Гергьовден

Ограничават движението на тежкотоварни превозни средства

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

В последния работен ден преди празниците ограничават движението на камиони над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища за времевия период от 16 до 20 часа. С това се цели повишаване на безопасността и увеличаване пропускателната способност по пътните артерии, съобщиха от АПИ. Тежкотоварните превозни средства ще бъдат ограничени и в последния почивен ден – 7 май за времето от 14 до20 часа.

Очаква се над 450 000 българи да стегнат куфарите за предстоящите празнични дни по случай Гергьовден. Приблизително 38 000 българи ще се отправят към съседна Гърция. Пътувания ще има и към другите ни съседки – Сърбия и Турция.

Около 380 000 ще почиват в България – някои ще се насочат към Черноморието, а други ще използват множеството къщи за гости и семейни хотели навсякъде в страната.

КАТ взема мерки за спокойното и безопасно пътуване. Под постоянно наблюдение ще бъдат входните и изходни артерии на големите градове, магистралите и граничните пунктове.

В почивните дни ще бъдат преустановени и ремонтите по пътищата, за да се гарантира безпроблемното пътуване на гражданите.