Гледай
на живо

Българите в чужбина на протест против ГЕРБ

Сънародниците ни излязоха на протест

Българите в чужбина на протест против ГЕРБ Българи в Испания и Великобритания излязоха на протест пред българските посолства в Мадрид и Лондон.... thumbnail text

Българи в Испания и Великобритания излязоха на протест пред българските посолства в Мадрид и Лондон. Сънародниците ни скандираха „Оставка“, „Мафия“ и категорично заявиха, че искат оставката на премиерът Борисов. Протестиращите са на мнение, че трябва коренна промяна за страната ни, за да имат българите достоен живот.

„Ние искаме отстраняване на Бойко Борисов и ГЕРБ. Искаме затвор за политици. Искаме предсрочни парламентарни избори. Кредит на доверие от 3-6 месеца за всяко ново правителство. Независима съдебна система и смяна на главния прокурор Сотир Цацаров, защото той защитава интересите на ГЕРБ. Ние сме готови за протест на свалянето на всяко едно правителство, което работи против България. Свикване на велико народно събрание и промяна в конституцията. Ефективна борба с корупцията“, заявиха протестиращите.

Сънародниците ни подкрепиха и протестните действия на майките на деца с увреждания. Те носеха плакати „Системата ни убива“ и заявиха, че това няма да е последен техен протест.