Гледай
на живо

Български гимнастички с 6 медала

Гордост на международен фестирал по спортна аеробика

Български гимнастички с 6 медала Гордост за България на Международния фестивал по спортна акробатика "Дунавска перла" в Русе. Българч... thumbnail text

Гордост за България на Международния фестивал по спортна акробатика "Дунавска перла" в Русе. Българчетата от спортен клуб Акро-Тамп си тръгнаха с няколко медала. Състезанието се проведе на 10-и и 11-и ноември, а в него се включиха 150 участници от шест страни – Белгия, Холандия, Италия, Гърция, Молдова и България.

За възраст от 7 до 15 години Грета Христова, Ния Гергова и Виктория Рогова си тръгнаха със златен медал на темпова комбинация, сребърен медал на балансова комбинация и златен медал в многобой. А за възраст от 11 до 19 години Еванджелин Михайлова и Силвина Митрева грабнаха бронзов медал на балансова комбинация, сребърен медал на темпова комбинация, както и сребърен медал за смесено съчетание в многобой.

Публиката на турнира „Дунавска перла 2018“ в Русе имаше удоволствието да се наслади и на изпълненията на специалните гости – олимпийските шампиони Мариела Костадинова и Панайот Димитров от Бургас, които спечелиха златото отборната и в индивидуалната надпревара на младежката Олимпиада в Буенос Айрес.