София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Български шофьор задържан в Белгия заради съмнения за трафик на мигранти

Мигрант е съобщил в полицията, че пътува с този камион

7 годиниКрими 7 Боряна Райчева

Белгийската полиция е задържала шофьор на камион с българска регистрация в района на пристанището Зеебрюге на Северно море.

В петък с полицията се свързал мигрант, които съобщил, че пътува с този камион заедно с още шестима души и помолил за помощ. В хладилния камион имало и деца и по думите на мигранта животът им бил застрашен.

Полицията открила камиона с отворени врати, а при последвалата проверка от мигрантите нямало и следа. Шофьорът, чиято националност не се посочва, е задържан за трафик в подозрение за трафик на хора. Уточнява се дали мигрантите са влезли в камиона с знанието на водача или са се промъкнали без, той да разбере.

Зеебрюге е най-голямото белгийско пристанище на Северно море, което осигурява връзка с Великобритания. Недалеч се намира и континенталният вход на тунела под Ламанша край френския град Кале.