София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Български тираджия помете кола в Италия

Мъж и 10-годишният му син загинаха

6 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Български шофьор на тир блъсна лек автомобил с италианска регистрация, а в колата са пътували трима души - семейство със своя 10-годишен син. Инцидентът е станал в Италия. Бащата и момчето са загинали на място, а майката е ранена и откарана в болница. Българинът е арестуван в Италия веднага след катастрофата. Шофьорът на тежкотоварния камион е пътувал със съпругата си, като и двамата са леко пострадали.

Сблъсъкът е станал във вторник на магистралата А1 на стотина километра северно от Рим в посока за Флоренция. В леката кола, ударена от българския камион, пътувало италианско семейство, което отивало в Генуа за медицински преглед на своето дете.

Колата била влачена няколко метра от българския тир, който я задминал. След това камионът се ударил в мантинелата и се възпламенил. Тирът се преобърнал, повличайки колата, а труповете на бащата и детето са напълно овъглени при пожара.

Шофьорът на тежкотоварния автомобил е арестуван за двойно убийство. Няма данни за употреба на алкохол илинаркотици след направените тестове.