Гледай
на живо

Български турист загина на полет от Египет

Министерство на туризма проверява туристическата фирма

Министерството на туризма проверява туроператорите, организирали екскурзия до Египет. Повод за проверката е смъртта на българин по време на полет от Египет към страната ни. Пътуването било организирано от туристическа фирма, а от министерството са започнали действия за установяване на статута на фирмата. Според някои от пътниците българинът е починал от натравяне от храната в хотела. Според „Гранична полиция“ мъжът е починал от естествена смърт.

Спешна проверка в Националния туристически регистър (НТР) показва, че дружество „Абакс“ и фирма „Posoka.com“ имат  валидна застраховка „Отговорност на туроператорa“.  Министерство на транспорта е в непрекъсната връзка с всички институции, имащи отношение по случая.

На 17 ноември група българи заминават на екскурзия в Египет, организирана от български туроператор. Първите 7 дни всички нощували в хотел в Хургада, където според една от българките в групата храната била ужасна и повечето от туристите се хранели извън хотела. Когато всички се преместили в хотела в Кайро, на един от възрастните пътници му прилошало, а лекарите му казали, че имал хранително отравяне от храната от предишния хотел. Мъжът бил стабилизиран от лекарите и качен на борда на самолета, но след един час във въздуха се почувствал зле.

По случая тече прокурорска проверка.