Гледай
на живо

Българският бизнес инвестира в Кабо Верде

Държавата ще е трамплин на ЕС към Африканския континент

Българският бизнес инвестира в Кабо Верде „Имаме много сериозни намерения за инвестиции в Кабо Верде в сферата на бизнеса, особено в сфе... thumbnail text
„Имаме много сериозни намерения за инвестиции в Кабо Верде в сферата на бизнеса, особено в сферата на туризма“. Това каза българският премиер Бойко Борисов на своя колега Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва  от  Кабо Верде, посрещайки го в София.
 
Българският министър-председател посочи още, че в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз има доста събития с участието на Кабо Верде и държавата ни ще се радва да бъде техен модератор.
„Бихме искали да работим в посока на привличане на повече инвестиции от България. Заинтересовани и отворени сме да приемем български инвеститори в различни сфери, особено в сферата на туризма", каза от своя страна премиерът на Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва.
 
„Туризмът представлява 25% от БВП на Кабо Верде, имаме годишно нарастване с около 20%“, изтъкна той и добави:
 „Кабо Верде се приготвя да функционира като трамплин за европейските страни към Африканския континент, за европейски бизнес инвестиции.“