София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Българският премиер е на посещение в Германия

Сред акцентите на срещата с немските лидери ще са европейските политики

4 годиниПолитика 12 Боряна Райчева

Българският премиер Бойко Борисов е на официално посещение в Германия. Той ще бъде почетен гост на програмното заседание на Групата на Християн-социалния Съюз /ХСС/ в Бундестага, което ще се проведе в Берлин. 
 
 Борисов е поканен от председателя на Групата на ХСС Александер Добриндт като почетен гост-говорител, съобщават от правителствената прсслужба.
 
Сред основните теми, които ще бъдат обсъждани по време на срещите са отношенията между България и Бавария, между България и Федерална Република Германия, както и въпроси, свързани с общите европейски политики и новия състав на европейските институции.
 
Припомняме, че  почетни гости на програмното заседание на Групата на ХСС досега са били канцлерът на Германия Ангела Меркел, бившият премиер на Великобритания Дейвид Камерън, както и министър-председателите на Република Ирландия Лео Варадкар и на Унгария Виктор Орбан.