София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Бури и градушки за 24 май

В 16 области в страната е обявен жълт код

пропускане
5 годиниОбщество 6 Боряна Райчева

По традиция празничният 24 май ще бъде посрещнат с лошо врем в почти цялата страна. 
 
В Западна България валежите ще са по-слаби. Има условия за интензивни превалявания и гръмотевични бури, а в следобедните часове - и за градушки. 
 
Вятърът ще е по-осезаем в западната и централната част на Дунавската равнина, със скорост на поривите в следобедните часове до 40-50 км/ч. Температурите през деня ще бъдат в интервала от 19 до 25 градуса.
 
В 16 области е обявен и  жълт код за интензивни валежи с количества до 35 литра на квадратен метър за денонощието. Има и  условия за локални бури, по време на които тези количества могат да се извалят в рамките на 1-2 часа.
 
Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Вечерта явленията ще са по-интензивни и в повече райони.  Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 10°.