София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Цацаров: Кристиян е имал поръчител и подбудител

"Кристиян Бойков е виновен и ще го докажем"

пропускане
5 годиниПравосъдие 8 Боряна Райчева

Имаме достатъчно основание да считаме, че Кристиян Бойков не е сам – имало е поръчител и подбудител. Ние разполагаме с доказателства, че три дни преди изтичането на базата данни на НАП Кристиян Бойков е разполагал с тях. В момента търсим доказателства и съм сигурен, че ще ги открием. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с обвиненията срещу младежа, че е извършил атаката над Националната агенция по приходите. 
Този младеж не е сам! Голяма част от базата е разполагаема от извършителя. Атаката идва от България, увери главният прокурор. С помощта на специалисти от ГДБОП ще открием доказателства, убеден е той. 

Във връзка с поисканата оставка от страна на лидера на Демократична България Христо Иванов Цацаров беше лаконичен: Това Христо Иванов да ми поиска оставката не е новина и няма стойност. Фиксацията в длъжността Главен прокурор е прекалена. В началото мислех, че е персонално, сега се убедих, че не е така.