Гледай
на живо

Цецка Цачева е най-одобряваният кандидат за президент

Изследване на „Галъп“ показва кои са фаворитите за предстоящия вот

Цецка Цачева е най-одобряваният кандидат за президент Цецка Цачева и Румен Радев са фаворитите на президентската надпревара сред близо 1000 души. Това соч... thumbnail text

Цецка Цачева и Румен Радев са фаворитите на президентската надпревара сред близо 1000 души. Това сочи изследване на „Галъп интернешънъл“ за предстоящите избори.
Според проучването кандидатът на ГЕРБ води с 19,2% пред претендентът на БСП, който я следва с 15,1%. Трети в битката е Красимир Каракачанов с малко над 7 на 100, а след него е номинацията на Реформаторският блок – Трайчо Трайков с 5,2%.
Проучването на „Галъп“ е извършено в периода от 4 до 12 октомври. Към момента сред анкетираните се заформя нагласата за балотаж. От важно значение е обаче кого ще подкрепи ДПС. Ако все пак се стигне до втори тур, вотът ще бъде непредсказуем, съобщава още „Галъп“, тъй като разликите между Цачева и Радев са много малки .
Сред одобряваните кандидатури сред хората са и тези на бизнесмена Веселин Марешки и лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.
Въпреки въвеждането на задължителния вот, 1/10 от българите заявяват, че няма да упражнят правото си на глас.