Гледай
на живо

Цецка Цачева: Опонентите ни целят да предизвикат дестабилизация на държавата

Кандидатът на ГЕРБ се срещна със симпатизанти от Банско

Никога няма да забравя аферата „Костинброд“ и „експеримента Орешарски“, защото знам какви бяха последиците върху развитието на държавата. След това трябваше да се преборим с блокираните европейски фондове и с фалита на КТБ. Нямаме право отново да допуснем дестабилизация на държавата. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на среща с директори на училища и учители, представители на неправителствени организации и бизнес средите в Банско.

Тя обясни, че като представител на народната партия ГЕРБ, която отстоява демократичните ценности, винаги е вярвала в политическия плурализъм. „Това е демократично завоевание на българските граждани. Но умишленото предизвикване на политически кризи вреди на обществото. Не трябва да минаваме онази граница, след която няма да можем дори да си говорим. За съжаление, БСП доказа, че когато идват на власт, никога не могат да управляват сами – помним кои бяха техните партньори по време на Тройната коалиция и по време на правителството на Пламен Орешарски“, заяви Цачева.

Цецка Цачева подчерта, че като президент тя ще бъде гарант за спазване на Конституцията и върховенството на закона. „България не трябва да се отклонява от евроатлантическата си посока на развитие. Страната ни трябва да остане фактор на сигурност и стабилност в региона. В тази сложна геополитическа ситуация не можем да се справим сами с предизвикателствата, свързани с бежанския поток. Затова членството ни в ЕС и НАТО е без алтернатива“, каза кандидатът на ГЕБ за президент.

Цачева обясни, че ще настоява за продължаване на реформата в образованието и в съдебната система. „Бизнесът, образованието и науката трябва да си сътрудничат. Младите хора трябва да излизат от учебните заведения не само със знания, но и с умения, за да отговарят на нуждите на работодателите от квалифицирана работна ръка“, посочи тя. По думите й, справедливостта, от която се нуждае обществото, може да бъде осигурена единствено чрез работещ и независим български съд.

Като свои приоритет Цецка Цачева заяви единството на нацията. „В дейността си като председател на Народното събрание никога не съм делила българските граждани по никакъв критерии. За мен нямат значение религията, образованието или произхода на хората, защото богатството на българската нация е в многообразието“, поясни Цачева.