София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ЦЕЛУВКАТА НА ПОЛИНА ГАГАРИНА И КОНЧИТА ВУРСТ РАЗЯРИ РУСКИ ПОЛИТИК

„НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ПОЗОРИ СТРАНАТА НИ С ПРЕГРЪДКИ С ЕВРОИЗВРАЩЕНЦИ!“ - ИЗРИГНА ДЕПУТАТЪТ ВИТАЛИЙ МИЛОНОВ

9 годиниРазвлечение 11 Боряна Райчева

Феновете на руската участничка в „Евровизия - 2015” Полина Гагарина се възмутиха от нейни снимки в Instagram с текст: „Кончита сама дойде при мен след репетициите и ме обсипа с комплименти... „Beautiful, amazing!”, каза тя накрая. Страхотно! Яко!”, хвали се звездата, наричана в Русия „путиновото блонди”.

На фотосите се вижда как тя и миналогодишната финалистка на „Евровизия” си разменят приятелски целувки по бузите.

Най-много обаче си „го отнесе” певицата от депутата от Законодателното събрание на Санкт Петербург Виталий Милонов.  

„Никой няма право да нарича тази жена представителка на Русия. Никой не я упълномощавал за това. Ако са я пробутали паралии пиари и мениджъри, това означава, че е протеже на продуцентите. Но в никакъв случай не и на Русия! Никой няма право да позори страната ни с прегръдки с евроизвращенци”, цитира нападките на политика радио „Говори Москва”.

Според Милонов Русия е трябвало изобщо да се откаже от участие в музикалния конкурс.

"Ние сме като папуаси, които за забавление на фермерите и плантаторите ни изкарват от колибите да се кълчим с банани на сцената. Ето как изглеждаме в очите на публиката на „Евровизия”, обобщи депутатът.

Напомняме, че победата на австрийския гей-травестит Кончита Вурст /с рождено име Томас Нойверт/ на „Евровизия – 2014” предизвика цяла вълна от скандали. При това – не само в шоубизнеса.

Към хора на омерзените се включи и Руската православна църква /РПЦ/. Руски духовници изказаха мнение, че победата на подобен „субект” на международен конкурс е първата стъпка към отказа от християнска  идентичност в Европа.