София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ценко Чоков се връща в ареста

Излизал често със съдебно разрешение

5 годиниПравосъдие 4 Боряна Райчева

Ценко Чоков се връща в ареста. Домашният арестант, който преди дни беше заснет в ресторант, ще се върне в килията за нарушаване на условията на мярката за неотклонение. Това стана ясно минути преди 19:00 часа.

Оказа се, че бившият кмет на Галиче е излизал често със съдебно разрешение. А сега не разбира защо спирането му в ресторант да се нахрани е проблем.

От домашния арест към съдебната зала Ценко Чоков тръгна сам. Нямаше полиция, която да го конвоира. Яви се в съда на собствен ход с патерици.

Адвокатите на Ценко Чоков заявиха, че делото е предрешено. А простичката истина е, че Ценко Чоков е действал в рамките на даденото му от съдия Георги Ушев разрешение.

Оказва се, че Ценко Чоков е излизал често с разрешение на съда. Както сам каза - поне по 15 дни месечно. Последните дати, за които е имал одобрение - 17 декември, когато беше сниман в ресторанта, 19-ти и 20 -ти декември. А също и идващите 2,3,4 и 7 януари.