София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦЕНТРАЛНА ЖП ГАРА В СОФИЯ ЩЕ БЪДЕ ОТВОРЕНА ПРЕЗ МАРТ

РЕМОНТЪТ Е ГОТОВ НА 75 %

9 годиниОбщество 6 Боряна Райчева

Ремонтните дейности по сградата на Централната жп гара в София е готов на 75 %. Предстои да бъде отворена през месец март. Това заяви инж. Ивайло Дженев, ръководител на проекта. По думите му, към момента са направени всички инсталации на източната страна на сградата, а западната част на гарата е изцяло завършена. Всички офиси в помещенията също са готови.
Ивайло Дженев обясни, че промените на постройката са основно в три направления- конструктивно укрепване, повишение на енергийната ефективност и е създадено трето ниво, на което ще се помещава фуудкорд, където гражданите ще могат да изчакват влаковете. Ръководителят обясни, че се е наложило забавяне на крайния срок на проекта, поради по- сериозно конструктивно укрепване в западната страна на гарата. Той увери, че след приключване на пробите през месец март, обектът ще бъде пуснат за експлоатация от гражданите.