София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА 2015 ГОДИНА

ТАЗИ ГОДИНА Е НА 28 МАРТ И ЗАПОЧВА В 20:30 ЧАСА

9 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Часът на Земята е най-голямата природозащитна инициатива в света. Тази година на 28 март за един час хора по целия свят ще изгасят осветлението си точно в 20:30 часа.
В рамките на този един час голяма част от хората по света символично изгасят осветлението в домовете си. Знакови сгради също се присъединяват и притъмняват. По този начин се опитваме поне за един час целият свят да сме по-единни и да отправим послание за по-светло и устойчиво бъдеще на планетата.
Тази акция е най-мащабната в света. Началото й е поставено през 2007 година. Този един час не е случаен. Той обединява глобалното общество. В същото време дава възможност на всеки един човек да осъзнае какво влияние имат малките постъпки върху планетата и какво можем да направим, за да се справим с климатичните промени.
В България Часът на Земята 2015 се посвещава на реките, които са преграждани, изкопавани, унищожавани. Още повече, че постоянните наводнения и преливането им, ни показват какво означава да нарушаваме равновесието на природата.

Часът на земята не е просто един час на тъмно! Той е много повече! Той е надежда и обединение на човешкия вид в помощ на планетата. Включете се и Вие! Изключете светлините на 28 март точно в 20:30 часа до 21:30 часа. Заедно можем да променим бъдещето!