София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Челси и Рома сътвориха шоуто в Шампионската лига

Байерн с рекорд при завръщането на Юп Хайнкес

6 годиниСпортни 2 Боряна Райчева

Челси и Рома сътвориха истинско зрелище на "Стамфорд Бридж" в мач от група С на Шампионската лига. Двата тима стигнаха до равенство 3:3, но то почти им осигурява класиране за осминафиналите. Англичаните са лидери в групата със 7 точки, Рома е втори с 5.
След малко повече от половин час игра Челси поведе с 2:0, с голове на Давид Луис и Еден Азар. Гостите обаче не се предадоха и върнаха едно попадение до края на полувремето, след пробив на Александър Коларов отляво. В средата на втората част Един Джеко отбеляза фамозен гол за 2:2 и пак босненецът направи обрата пълен за 2:3 малко по-късно. Челси все пак взе точката, която го остави на върха в класирането с второ попадение на Еден Азар.
В тази група Атлетико допусна голям гаф, като направи 0:0 при гостуването си на азърбайджанския Карабах. Това намали значително шансове на испанците да продължат напред и бе историческа първа точка за тима от размирната провинция Нагорни Карабах.
Пари Сен Жермен постигна трета убедителна победа в Шампионската лига и показа, че ще бъде един от основните фаворити за трофея. Този път французите смачкаха белгийска Андерлехт като гост с 4:0 в мач от група Б. ГОловете вкараха Мбапе, Неймар, Кавани и Ди Мария. Освен, че бие наред, ПСЖ до момента не е допуснал гол във вратата си.
В тази група Байерн демонстрира възраждането си под ръководството на Юп Хайнкес. Баварците победиха Селтик с 3:0, а в този мач наставникът подобри любопитен рекорд. С неговите 72 години той стана най-възрастният треньор в историята на Лигата. До сега това постижение се държеше от белгиеца Раймонд Гьоталс, който беше треньор на Марсилия в началото на 90-те години.
Барселона и Ювентус уверено вървят към осминафиналите, след победи съответно над Олимпиакос и Спортинг Лисабон. На Ноу Камп ЛЕо Меси вдъхнови каталунците за 3:2 над гръцкия шампион. При това победата дойде в намален състав, след като Жерар Пике бе изгонен в края на първото полувреме. В Торино Ювентус се наложи далеч по-трудно над Спортинг с късен гол на Марио Манджукич.
Изненадата в този кръг на Лигата дойде от Москва. Там Базел победи с 2:0 руския ЦСКА и по този начин сведе до минимум шансовете на армейците да продължат напред. Манчестър Юнайтед взе трите точки в Лисабон от Бенфика, след страхотна грешка на 18-годишният вратар на "орлите", който буквално влезе във вратата с топката при неособено опасен удар на Маркус Рашфорд от фаул.