София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ченалова се усъмни в информацията на МВР

Сидеров: има много въпросителни за работата на разследващите

6 годиниОбщество 7 Боряна Райчева

Информацията, която официално огласи министърът на вътрешните работи Младен Маринов за работата на МВР по убийството на журналистката Виктория Маринова и по залавянето на заподозрения Северин Красимиров е много съмнителна и спорна според бившия съдия от Софийския градски съд Румяна Ченалова. В социалните мрежи тя коментира извънредния брифинг, даден преди ден от премиера, главния прокурор и МВР-министъра, и изнесените от тях данни и факти. Ченалова поставя акцент и върху официалната информация, че ДНК анализ и открити дрехи с кръв на убитата е доказал, че именно Северин, който е от ромската махала на Русе, е изнасилил и умъртвил журналистката от Русе.

Ето какво написа във Фейсбук профила си Ченалова, която в момента е обвиняема за длъжностно престъпление:
"Да обобщим изнесените на пресконференцията факти и изводи:

1. Северин цяла нощ пил .Употребил голямо количество алкохол.Тежи около 50кг.

2. Скрил се в храстите и изчаквал жертва / по Маринов/,но пък престъплението е спонтанно/ по Цацаров/.Така чакал до обяд.

3. Виктория Маринова била с приятелки до 12 ч.

4. За времето до 12,11ч./ записи на тичащия Северин/ той извършил нападение, изнасилване и убийство.Хладнокръвно потърсил телефона и ключа от автомобила, даже и дреха на жертвата/ като в сериал за сериен убиец/

5. Със скорост на спринтьор, скривайки вещите се изнесъл от местопрестъплението.Алкохола въобще не му пречил, щото бил боксьор.

6. Пристигайки в къщата решил да остави вещите на полицията за всеки случай.Щото ДНК-то, което му взели когато бил 10годишен може и да не е сигурно.

7. След това разказал на леля си,че е извършил изнасилване и отпрашил към Хамбург.
По-добре да не бяха говорили!".

Междувременно и лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че около случая с убитата журналистка има много въпросителни. Той вече е изказал своите критични бележки пред парламентарната Комисия по вътрешен ред и сигурност за това как е действала полицията в Русе, както и МВР като цяло, по случая с убитата журналистка. Според него е особено важно да се каже как заподозреният е напуснал страната. Сидеров пита: "Защо в тази алея, където е станало това зверско убийство, няма патрулиращи полицаи? Защо е възможно това нещо да се случи в един български голям град? Това са въпроси, на които МВР трябва тепърва да отговаря и да вземе мерките за реорганизация“.

Председателят на ПГ на „Обединените патриоти“ за пореден път заявява, че МВР се нуждае от реорганизация".