София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Червеният депутат Таско Ерменков се върна в парламента

Дошъл да провери служебната си поща

5 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

 

Народният представител от БСП Танко Ерменков, който преди три седмици беше най-категоричен, че левицата напуска парламента, беше забелязан в кулоарите на Народното събрание днес.

Той се оправда, че неговите съпартийци нямали забрана да влизат в сградата на НС, а решението на партийното ръководство било единствено да не участват в пленарните заседания.

Таско Ерменков добави, че на депутатите никой не може да им забрани да идват в парламента, но социалистите нямало да са "съучастници в абсурдите, които стават в пленарната зала".

Самият той пристигнал днес в Народното събрание, за да си провери служебната поща.

За заплатите, които финансовият отдел на НС въпреки липсата им от пленарна зала ще им начисли, Таско Ерменков заяви, че "левите" били подписали декларации, с които се отказвали от полагаемата им се една трета от възнагражденията, която по правилник народните избраници получават дори и да не ходят на работа.