София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Честно казано: „Брадясалият” сценарий с партийните субсидии

Гледайте предаването „Честно казано с Люба Кулезич” всяка сряда от 20 часа

5 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

„Брадясалият“ сценарий с партийните субсидии. Кой какво иска да изкяри на гърба на демокрацията и данъкоплатците. Гостуват политическият психолог проф. Антоанета Христова, политологът Христо Панчугов и програмният директор на „Прозрачност без граници“ Ваня Нушева.

30 години след края на соца учебникарската война за историята на комунизма тече с пълна пара. Какво ще разберат децата ни за тоталитарната държава и за нейните вождове от 5-те учебника, които кандидатстват пред образователното министерство. В студиото проф. Евгения Калинова - автор на текста за тоталитарния режим в един учебниците и проф. Евелина Калбечева, предвождаща несъгласието с трактовките на периода 44-а - 89-а.

Публицистичната бомба на професора по белодробни болести Коста Костов, който написа, че „търпим управлението на малообразовани и крадливи мерзавци“. Защо един лекар се осмелява да диагностицира болестите на българската демокрация и да я назове „демократура“. 

Равносметка по време на един неприключил протест. Защо недоволството на медицинските сестри не спря с въпроса за заплатите и докъде ще стигне генералният ремонт в здравеопазването. От групата на непокорните сестри - Димитрия Димитрова и Веселина Ганчева.

Гледайте новия епизод в Youtube канала на "Честно казано с Люба Кулезич: https://www.youtube.com/channel/UCRFvf0f1A2oBWv10XvboB_A