София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Честно казано: „Игра на тронове“ - депутатски и евродепутатски - при казуса „Пеевски-Карадайъ“

Тази седмица в „Честно казано с Люба Кулезич“ ще видите:

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

1. „Игра на тронове“ - депутатски и евродепутатски - при казуса „Пеевски-Карадайъ“. Може ли ЦИК да се превърне в „екарисаж на законността“ като приема отказа на двамата важни в ДПС да се откажат от мястото си в Брюксел? Сблъсък на мнения между юриста Даниел Божилов и председателя на Гражданско сдружение „БОЕЦ“ Георги Георгиев, който е автор на сигнала срещу Централната избирателна комисия.

2.„Корупционната матрица“ на България. Стегнете се - юристът Ива Пушкарова и фронтменът на Антикорупционния фонд Николай Стайков ще ни помогнат да проникнем в „усещането си за корупция“.

3. Приказката за Торбалан от Норвегия, която чухме по.... разваления телефон. Без истерии, моля! Проблемът не е норвежки, а български. Психоаналитичен прочит на анатемосаната Стратегия за детето от доктор Огнян Димов.

4. Положението е „Сан шанжмон“ - епизод от поредицата „Да си върнем обществените медии“. Могат ли радиото и телевизията на данъкоплатеца да са не само като търбух за пари, но и за доверие? Публицистът Кин Стоянов за борбата за националното радио като борба за българската идентичност.