Гледай
на живо

Четири убити деца след заложническа криза в САЩ

Извършителят се е самоубил

Четири убити деца след заложническа криза в САЩ Мъжът, за който полицаите твърдят, че е застрелял офицер, преди да се затвори в апартамент във Флори... thumbnail text

Мъжът, за който полицаите твърдят, че е застрелял офицер, преди да се затвори в апартамент във Флорида, е убил четирите деца, които е държал като заложници, преди да се самоубие, съобщи местната полиция.

Началникът на полицията в Орландо Джон Мина заяви на пресконференция преди полунощ, че заподозреният, който е бил идентифициран като 35-годишен Гари Уейн Линдзи младши, е открит мъртъв в килера, когато офицерите са влезли в апартамента след почти 24 часа от началото на конфликта.

Властите влязоха в апартамента около 9.00 часа, надявайки се да спасят децата, но всички бяха намерени мъртви, каза Мина.

Децата, държани от Линдзи са били на възраст от 1 до 11 години. Две от тях са били негови, а другите две на приятелката му, която е призована в полицията.

Полицаите, които отговарят на сигнали за домашно насилие, са били нападнати от Линдзи. Офицерът Кевин Валенсия е бил прострелян и е в критично състояние, но се очаква да оцелее. Другият офицер е в състояние да се върне обратно на работа, заяви шефът на полицията.

Съдебните записи показват, че Линдзи има широка престъпна история, включваща палеж и кражба. Той има и условна присъда за няколко обвинения.