София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЧЕТИРИМА ДУШИ ПОЧИНАХА ОТ ФАЛШИВ АЛКОХОЛ В ЯКОРУДА

ОТГОВОРНИЯТ ЗА ИНЦИДЕНТА Е ЗАДЪРЖАН

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Четирима мъже починаха, а други двама са в болница след алкохолно натравяне по време на „свинска сватба“ в град Якоруда, област Благоевград.

Жертвите на млади мъже на възраст мъжду 30 и 40 години и са от ромската махала в града, съобщава Областна дирекция на МВР-Благоевград. Нещастният инцидент станал, докато мъжете са били на клане на прасе, което се нарича „свинска сватба“. Докато били там консумирали ракия, за която не се знае от къде е била закупена. Предполага се, че алкохолът е бил метилов. Една от жертвите – Вайдин Миханков е починал вчера в двора на спешния център в Якоруда. По-късно в болницата в Разлог е издъхнал 30-годишният Салих Муртов. Малко по-късно умира Симеон Гаджев, а часове след него и Мустафа Юсеинов. Още двама души са в пострадали от отровния алкохол – Николай Неделчев и Иван Неделчев. Те са в блоницата в Благоевград. По-сериозно пострадал е Иван, който е в кома, а Николай е в по-леко състояние.
Алкохолът, с който са се натровили мъжете е иззет от полицаи, за да бъде изследван. Предполага се, че е произведен в нелегален цех. Органите на реда успяха да задържат мъжа, продал фалшивият алкохол. Задържаният с инициали Т.М. е със заповед за задържане до 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство.