София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Четирима души се борят за живота си след инцидента край Разград

15 от пострадалите остават за лечение в болница

6 годиниИнциденти 3 Боряна Райчева

Четирима души, мъж и три жени, остават с опасност за живота след вчерашната катастрофа  между ТИР и бус на пътя Разград- Благоево.
 
Както още вчера беше съобщено, най-тежко е състоянието на 82-годишният дядо Еньо от село Срацимир.  Той е с кръвоизлив в главата, консултиран е с неврохирург и днес в 11:00 ч. ще бъде транспортиран във Варна.
 
Относно другите три жени, чието състояние остава тежко, директорът на разградската болница д-р Гечо Жиков обясни пред bTV, че утре предстои операция за една от тях, която е с фрактура на бедрото. 
 
Лекарят уточни още, че след проведена визитация тази сутрин, трима от общо 18-те настанени за лечение пациенти, са били изписани, тъй като са в добро здравословно състояние.
 
Припомняме, че инцидентът се случи вчера  малко след  10:00 часа сутринта, като микробус със силистренска регистрация и ТИР от Разград се удариха челно при завой в местността „Пчелина“ по пътя  Разград- Благоево.
 
По-късно стана ясно, че в буса са пътували 17 пенсионери от село Срацимир към село Садина, за провеждащия се осми поред събор там. След сблъсъка, всички пътуващи в микробуса, заедно с шофьора бяха приети в болница. По-късно те бяха посетени и от вицепрезидента Илияна Йотова, за да се информира за състоянието им. Йотова се намираше в областта, тъй като беше гост на провеждащия се в Садина събор.
 
Почти през целия вчерашен ден преминаването през участъка, на който се случи катастрофата беше затворен за движение, като шофьорите бяха пренасочвани към обходни маршрути. Властите извършиха оглед на мястото, като все още обаче няма информация какви са причините, довели до инцидента.