София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Четирима загинали при пожар в Москва

Огънят е избухнал в жилищна сграда

пропускане
5 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

Пожар в жилищна сграда в руската столица отне живота на четирима души, като други четирима са ранени, съобщават световните информационни агенции, позовавайки се на Министерството на извънредните ситуации в страната.
 
Огънят пламнал към 01:00 часа след полунощ в блок с повече от 100 апартамента. 
 
Четиридесет и двама души са били успешно евакуирани, като осем от тях са деца.
 
Уточнява се, че пожарът е избухнал на четвъртия и петия етаж на сградата, като вследствие на това,  че подовете са дървени, бързо се е разраснал. Изгоряла е площ от около 2000 кв. метра.
 
Огънят се разпространил и към таванските помещения, които по-късно са рухнали. Към пет часа местно време (4 ч. българско) пожарът е бил потушен.
В гасенето на огнената стихия са участвали 80 души, а огънят е потушен в ранните часове на деня.
 
От Министерството на извънредните ситуации в Русия допълниха, че на мястото на инцидента  е имало памук, а е възможно да е имало и остатъци от газ в системата или аерозолни кутии.
 
Известно е още, че  блокът е построен през 1913 г. Според телевизия 360 в сградата живеят дъщерята на музиканта Юрий Башмет - Ксения, както и актрисата Ингеборга Дапкунайте.
 
Все още се изясняват причините, довели до произшествието.