София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Четвърта снежна буря блокира Щатите

Затворени са федерални служби и училища

6 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

В сряда обилни снеговалежи са нарушили транспортните работи по атлантическото крайбрежие на САЩ. Няколко сантиметра сняг във Вашингтон и предградията му принудиха затварянето на федералните правителствени служби, съобщават от службата за управление на персонала в САЩ.  Федералните агенции са наредили на работниците да пристигнат два часа по-късно от обикновено в четвъртък, да работят от разстояние или да си почиват.

Вашингтонските училища също бяха затворени, а децата във Филаделфия, части от Ню Джърси и Питсбърг също се наслаждаваха на снежен ден.

Отменени са множество полети, а в Ню Йорк и няколко съседни окръга е обявено извънредно положение, съобщи Ройтерс.

„Не излизайте, освен ако не е абсолютно наложително“, към това призова населението губернаторът на Ню Йорк.

Има няколко жертви на лошото време в страната, които за са загинали при пътни инциденти.

По цялото източно крайбрежие са спрени влакове и автобусни линии.

Националната метеорологична служба  съобщи, че по-навътре в страната, снегът покрива части от Охайо, Индиана и Кентъки.

Това е четвъртата голяма снежна буря в Щатите за този месец.

В същото време от руското посолство в Съединените щати предлагат руските дипломати да бъдат "виновни" и за снега в САЩ, поради общата тенденция да обвиняват Русия за всички грехове.

"Спрете демонизирането на Русия. Спрете да ни обвинявате за всички смъртни грехове. Може би обвиняват Москва и днес за снеговалежа във Вашингтон и Ню Йорк?" се казва в изявление на посолството, цитирано от РИА Новости.